Хасково

Меричлерци ще пият чиста вода от Старозагорско

ВодоноскаВодопроводът на Меричлери ще бъде свързан с местност Бялата вода в Старозагорско, съобщи управителят на ВиК Димитровград Станимир Евтимов. Така ще се намери трайно решение на проблема с водата на Меричлери, която през декември бе обявена за негодна заради завишено количество арсен.

Ангажиментът за предоставянето на услугата е поет от МРРБ и ВиК Стара Загора. Все още е не е окончателно договорена цената, която ВИК Димитровград ще плаща на старозагорското дружество. „Цената на водата за меричлерци няма да бъде променяна“, увери Евтимов.

Водоподаването от местност Бялата вода ще бъде възможно, като ще се използва стар водопровод, който е спян от експлоатация през 1989- 1990 г., обясни Евтимов. Сега в него ще бъдат поставени нови тръби. Изграждането на 10-километровото трасе от страна на ВиК- Стара Загора ще струва 225 000 лв., които пари ще бъдат поети от МРРБ. Когато водопроводът заработи, ще бъде спряно осигуряването на вода в Меричлери с водоноски от ВиК Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button