Хасково

Хасковски рибари напълниха „Тракиец“ с шаранчета

ЗарибяванеБлизо 15 000 шаранчета в повече плуват от днес във водите на язовир „Тракиец“. Зарибяването е по метода „Направи си сам“ и е дело на хасковски рибари, които се организираха и събраха пари, за да зарибят най-големия язовир в общината.

Всяка рибка е с тегло около 50 грама. Закупени са от държавния развъдник в Пловдив и след година трябва да са годни за ловене, разказа пред Haskovo.info един от организаторите на акцията Пламен Петков. В акцията са се включили около 100 рибари, които са събрали 3 260 лева.

ЗарибяванеНачинанието бе приветствано от местното звено на агенцията по рибарство и аквакултури. Откакто съм на служба, вече 11 години, това е първото подобно начинание – риболовците сами да се организират и да зарибят язовир, коментира директорът д-р Милчо Милчев.

Той припомни, че от понеделник влиза в сила забраната за риболов, която ще важи до 3 юни. За първи път тази година нито един язовир в областта с най-много водоеми в страната няма да бъде „свободен“ за риболов. Както Haskovo.info писа, въпреки предложението на ИАРА за три водоема в Хасковско, където забраната да не важи, нито един от тях не е бил одобрен от министерството на околната среда и водите.

По време на забраната инспекторите на агенцията по рибарство и аквакултури ще следят стриктно за спазването й. Те дори ще опънат палатков бивак на язовир „Тракиец“, за да следят за нарушители.

 Пламен Петков  д-р Милчо Милчев (в средата)
 Зарибяване  Зарибяване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dimitar biserkov
dimitar biserkov
17.04.2011 21:10 21:10

Lo6oto e,4e naesen i prez zimata mnogo ot 6aran4etata 6te popadnat v mrejite na skapite brakonieri……Jalko za hubaviq qzovir,koito e blizo do grada i t.n.Dano dojiveem dni bez brakonierski nabezi.

Back to top button