Хасково

Четвъртокласници учиха как се рисуват великденски яйца с восък

Стойна Араклиева показва техникатаХасковлийката Стойна Араклиева за пореден път показа как се рисуват великденски яйца с пчелен восък. От ценния урок се възползваха четвъртокласници от ОУ „Климент Охридски“ по време на детското утро в читалище „Пейо Яворов“, което премина под надслов „Великден и светлите пролетни празници. 

Учениците научиха, че за да стане рисунката върху яйцето добра, то трябва да е гладко, сурово и със стайна температура. Рисуването става със специален писец с пчелен восък, който се нагрява. Едва след като великденското яйце се изрисува, то се потапя в боята и заедно с нея се вари на котлона, обясни майсторката, която е усвоила техниката в родния си Велинградски край.

Освен специалната техника за рисуване на яйца с пчелен восък, четвъртокласниците от хасковското училище научиха повече за Лазаровден, Цветница и Великден. Обичаят Лазаруване им бе представен от връстниците им от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Викторина провери колко са остроумни децата. Те участваха  в състезание по рисуване на цветя и аранжиране на букети. Авторите на най-добрите експонати получиха награди.

Image Image
Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button