Хасково

Свалят цената на тока от ВЕИ, потребителят пак плаща скъпо

Една от първите семейни фотоволтаични централи - в село БрястНовият закон за възобновяеми енергийни източници ще свали цената, на която сега се изкупува „зелената енергия“, съобщи днес депутатът от ГЕРБ от Хасково Делян Добрев, който е и един от вносителите на проекта.

На този етап имаме сключени договори за 7 пъти повече енергия от възобновяеми източници от това, което ни е нужно. В приетата през 2007 година уредба се казва, че цената не може да пада с повече от 5% на година, а разходите за инвестиции в сектора са паднали в пъти, коментира Добрев.

Делян Добрев, снимка Георги Даскалов Така на практика се получава, че производителите на ток от слънцето и вятъра печелят много пари. Депутатът даде пример – в България тази енергия се изкупува за над 70 стотинки, а в Германия – за 24 стотинки.

До 1 месец след влизането в сила на новия закон, който ще се гледа на второ четене в сряда, ДКЕВР ще определи новата цена на „зелената енергия“. По-ниската стойност обаче няма да се отрази в сметките на хората за ток. Цената просто няма да расте с големи темпове, но ще продължи да расте, коментираха от ГЕРБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Петров
Иван Петров
18.04.2011 13:44 13:44

Браво на нас великите гербаджии-оправихме импийчмьнта,сега наред е тока,нашите авоари,а на тьпаците гласували за нас-среден прьст.

Иване , Иване
Иване , Иване
18.04.2011 16:34 16:34

Ами да си тъп е до живот .А михлюзите дето все чакат някой да ги оправи трябва да се сетят най-после , че няма управление дето да им уйдиса !

Georgi Nikolov
Georgi Nikolov
18.04.2011 17:09 17:09

Абе тая маймуна Делян добрев,дето смени 4 партии и само гони далаверата няма право да говори за печалби. Нали помните как баща му ограби ВиК, а сега сина върви по неговия път…. Тия крадат повече и от комунистите, мръсници….

Georgi, Georgi
Georgi, Georgi
18.04.2011 20:07 20:07

alooo… pr-ite na kmeta. Delian Dobrev niama da se kandidatira za kmet. ne se staraite tolko da go pliuete. Che i bashta mu chak zamesihte… 🙂 kajete na kmeta da spi spokoino! choveka ne e lud da doide da plati masrafa na Georgi Ivanov. A vie Georgi moje pak da si go izberete…

ХАСКОВО
ХАСКОВО
20.04.2011 14:52 14:52

ХА-ХА-ХА!Е ТАКЪВ СМЯХ СКОРО Е НЯМАЛО !
ТОК ПАК ЩЕ РАСТЕ АМА…………… АЛА БАЛА

Back to top button