Хасково

„Тангра“ и „Галаксико“ обраха медалите в Бургас

Галаксико, архивС 4 държавни стипендии от общо 9 за страната се завърнаха възпитаниците на димитровградската балетна формация „Галаксико“ от 13-тия национален конкурс в Бургас за класически, характерен, съвременен танц и фрийденс, съобщи за Haskovo.info хореографът Тихомир Митев.

„Галаксико“ се представиха в Бургас с 36 деца. Държавни стипендианти за втора поредна година ще са Златомир Колев при класическия балет, Виктория Кьосева и Ивайло Янев в характерните танци и Ивета Бисерова в съвременните танци. Гран при формацията грабна в разделите класически, съвременни, характерни танци и хип-хоп. За четвърта поредна година „Галаксико“ вземат гран при и за цялостно представяне. С почетен плакет за принос като танцьор през годините е Ивелина Александрова.

Истински фурор са предизвикали 3-годишната Парис Бисерова и 4-годишният Валентин Иванов. Парис е получила приз за най-даровито дете, а Валентин е първи в хип-хоп във възрастова група до 10 години.

Деси Стамболова и част от Тангра, архивДеси Стамболова от „Тангра“ също е с държавна стипендия след спечеленото първо място в трета възрастова група. „Тангра“ участваха в конкурса в Бургас с 14 деца във втора възрастова група- 11- 14 години, съобщи хореографът Дорина Инджова. При характерните танци формацията има две първи места за два дуета.

Първо място „Тангра“ има в груповите танци и за соловото изпълнение на Весела Бориславова. В този раздел „Тангра“ имат едно второ, едно трето място и награда за артистичност на Даниела Йорданова. При съвременните танци с първо място е дуетът на Александра Драгова и Петра Недялкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aman
aman
19.04.2011 12:35 12:35

Дорина и Тахир само се хвалят. Аман вече… Сами си съчиняват някакви измислени състезани помежду си. Никой друг не ходи на тях и така печелят. Що ни кой от техните танцьори не може да пробие в някой телевизионен формат?!

Back to top button