Хасково

Протестът срещу високите лихви на банките в Хасково се провали

Протестът

Въпреки липсата на протест на метри от офиса на банката дежуреше полицейски патрул

Протестът в Хасково срещу високите лихви на банките, картелното споразумение между тях и частното съдебно изпълнение се провали. Организатор на събитието беше Националната асоциация на българския бизнес. Той трябваше да се състои в 15 български града, сред които и Хасково. 

„В България няма реална конкуренция между банките, няма ниски лихви по кредитите, няма равнопоставеност между страните, няма защита на кредитополучателя“, са категорични от Националната асоциация на българския бизнес. Според тях Асоциацията на банките в България е противозаконна организация, която служи на финансовите институции да се договарят за единна политика и лобиране срещу българския народ, частното съдебно изпълнение е начина на банките да изземват имуществото на българските граждани и фирми на безценица.

Протестът трябваше да се състои от 12 до 14 часа пред офисите на Търговска кооперативна банка, а 18 април не е избран случайно, тъй като за днес бе насрочено първото заседание срещу Банковия картел в България във Върховен административен съд. От Националната асоциация на българския бизнес искат ВАС да обяви Асоциацията на банките в България за противозаконно обединение и да бъдат наложени глоби в размер на стотици милиони за всяка една банка, която е участвала в това картелно обединение.

Haskovo.info припомня, че миналата седмица по време на гостуването си в Хасково изпълнителният директор на Съюза за стопанска инициатива Алексей Петров обяви, че подкрепя протеста. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button