Хасково

12 от Дървото на финала на националното състезание „Млад строител“

Ученици от ПГДС, архив12 възпитаници на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство заминават за курорта „Златни пясъци“. Там утре ще се проведе финалът на националното състезание „Млад строител“.

То е част от „Панорамата на професионалното образование“, в рамките на която се провеждат състезания по различни предмети, преподавани в професионалните строителни училища.

В направление „Най-добър млад строител“ Хасково ще представят дванайсетокласниците от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ Анелия Василева, Валентин Янков и Тодор Василев. Те бяха класирани на второ място на регионалния кръг на панорамата, който се проведе в Бургас.

За титлата „Най-добър програмист“ ще се борят абитуриентите от хасковската гимназия Дамян Жечев, Георги Тончев и Никола Гърков.

В категория „Стилни мебели и дърворезба“ местното специализирано училище ще бъде представено от Христо Митев, Христо Вълчев и Мария Делчева. Те са изработили мебели, които ще представят утре по време на финала на състезанието.

В направление „Озеленяване и цветарство“ ще покажат уменията си Милка Йорданова, Карина Динкова и Ирен Трайчева, които ще изработят икебана, букет микс и аранжировка с пролетни цветя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button