Хасково

Социалните проучват нови 8 приемни семейства

Стефан Манахилов8 кандидати за приемни семейства проучват в момента социалните, съобщи днес главният експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. Четири от тях живеят в Хасково, а останалите в Димитровград и Стамболово.

До този момент одобрените приемни семейства в областта са 13. 10 от тях са доброволни. Другите три са семейства в Хасково и Ивайловград, които ежемесечно получават средства за гледането на дете от дом по т.нар. „професионално-приемна грижа“. 

През първото тримесечие са осиновени 12 малчугани от социални заведения в областта, допълни още Манахилов. Най-малкото е 6-месечно бебе, а най-голямото – на 12 години. Всички деца са намерили родители в страната. Текат процедури и за международни осиновявания. Най-активни в това отношение са италианците, които вземат деца с увреждания или ромчета, за които има над 3 отказа за осиновяване от български семейства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иван
иван
23.04.2011 10:01 10:01

най напред социалните да дадат пример и тогава ще станем

Георгиева
Георгиева
27.04.2011 11:31 11:31

какъв пример да ти дадат социалните??? да осиновят деца ли? че кой ще им го позволи с тези мижави заплати…? нямат шанс да се класират…

Back to top button