Хасково

1,35 лв максимална цена за километър с такси в Хасково

Таксита, архивМаксималната цена за километър таксиметров превоз в Хасково да бъде 1,35 лв. е предложението, което ще гласува следващата седмица общинският съвет.

Предложението е изготвено от дирекция „Селско стопанство, туризъм, транспорт, търговия и защита на потребителите“ в кметството и е внесено от градоначалника Георги Иванов. То е направено на база примерна методика, изпратена от Агенция „Автомобилна администрация“ и е съгласно последните изменения в закона за автомобилните превози.

Подобен таван за таксиметровите услуги се определя от всички общински съвети в страната. Той бе посрещнат от таксиметровите фирми и шофьорите със смесени чувства. Според тях по този начин действително ще намалят случаите, в които клиенти плащат огромни суми, но от друга страна ограничава пазарния принцип на работа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.04.2011 2:04 2:04

За сравнение във Варна цената на такситата варира от 44 до 80ст. максимум!

Анонимен
Анонимен
22.04.2011 3:31 3:31

E да, ама тука за 5-6 лв отиваш от Технополис до Болярово, а смятай колко човека ще направят такъв к*рс. Градът е по-малък, нормално е да са по-високи цените. А и има само някои, които карат толкова скъпо. Повечето са на 70 стотинки, поне толкова бяха преди месец-два.

Back to top button