Хасково

Клубът по спелеология с изложба в музея

ИзложбатаИзложба „Пещерите в Родопите“ се открива днес в зала „Родолюбие“ на Регионалния исторически музей в Хасково. Тя се организира от местния клуб по спелеология „Аида“. 

В нея са представени фотоси от фонда на Музея на родопския карст в Чепеларе, както и пещерна осветителна техника, използвана през годините, фототехника. Показани са снимки из пещерите в Сърбия, от Втори балкански пещерен сбор в Гърция, от Трети балкански пещерен сбор в Олимпос, Турция, от най-нови проучвания на пещерите в Родопите. 

Целта на организаторите е да се покаже битът на пещерняка. Изложбата е част от по-голяма проява- това е пещерен сбор „Източни Родопи“, който ще се проведе в района на община Крумовград от 28-ми април до 1-ви май. Той е в памет на Борис Колев, който е първият председател на пещерния клуб. 

В района се намират пещери, част от които са открити от него. Пещерняците ще направят нов оглед на пещерите, за да попълнят картотеката по спелеология.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button