Хасково

Ивайловградчани – най-добрите спасители

СъстезаниетоОтборът на Ивайловград стана първи на провелото се днес в Хасково Областно състезание по „Защита на население при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2011“. В него взеха участие осмокласници от 9 общини от региона. Маджарово и Любимец не изпратиха свои представители.

След теоретичния изпит учениците се изправиха пред практическите изпитания. Младите спасители показаха как се вади удавник, как кратко, точно и ясно се подава сигнал за бедствие на телефон 112, как се действа при въздушно нападение, наводнение, земетресение и радиационно замърсяване.

Учениците демонстрираха как се херметизират хранителни продукти и прозорци при евентуално замърсяване. На края на състезанието възпитаниците от региона имаха възможност да покажат и как се гаси пожар, оказаха и първа помощ на пострадал.

Организатори на състезанието са Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението, БЧК и Регионалния образователен инспекторат.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.04.2011 13:07 13:07

ehe samo podbarni kadri ot sastezanito za6to nqma snimki i na drugite otbori ?

Анонимен
Анонимен
29.04.2011 14:23 14:23

Браво на децата!Браво на Гражданска защита!

Back to top button