Хасково

Откриха Фестивала на камерния танц, първите призьори ясни

Комитско либеІХ Фестивал на камерния танц бе открит тази вечер в Хасково. 405 състезатели от цяла България ще си дадат среща в областния град от днес до неделя.

Тази година фестивалът е посветен на големия български хореограф Кирил Харалампиев, тъй като през 2011-та се навършват 85 години от рождението му и 25 години от смъртта му. Затова и събитието бе открито с негов танц – „Комитско либе“, изпълнен от ансамбъл „Южняци“ с ръководител Васко Димов.

Първият ден от фестивала бе за изпълнителите на народни танци. Тук във възрастова група до 11 години първи станаха танцьорите от хасковския ансамбъл „Южняче“ с танца „Другар ми бъди“. Купата на кмета бе дадена на гостите от село Поликраище – ТС „Северняче“.

При 12-15-годишните победител не бе излъчен. За сметка на това бяха присъдени три втори места. Те са за местните ансамбли „Хасково, „Златна Тракия“ и „Акцент“.

Във възрастова група над 16 години първи стана Ансамбъл „Гоце Делчев“ – София с танца си „Край Вардаро“. Гостите от столицата грабнаха и купата на кмета.

Фестивалът на камерния танц ще продължи до неделя. Предстои надпреварата в категориите класически танци, етношоу, латиношоу, синхроденс и танцово шоу.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button