Хасково

Маршрут по пътя на императорите преминава през нашия регион

Запазена отсечкаТрансграничен туристически маршрут „Пътят на римските императори“ формират България и Хърватия. Партньорството е обсъдено на среща в Загреб с участието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и хърватския му колега Джуро Попияч.

Идеята е маршрутът да представя  културно-историческото наследство от римската епоха в комбинация със СПА и еноложки туризъм. В маршрута влиза и преминаващият през нашия край Виа Диагоналис- пътят от времето на Римската империя, прокаран, за да свърже Европа с Ориента и Азия.

На територията на община Харманли са оцелели до днес цели отсечки от пътя, свързвал Европа с Константинопол. Преди две години Харманли в партньорство с гръцката община Тригоно осъществи в района на село Изворово проект за реконструкция и опазване на Виа Диагоналис  и на една от крепостите по пътя-Кастра Рубра- римска пътна станция от ІІ век.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button