Хасково

Възпитаник на ПМГ поема Военната академия „Г.С. Раковски“

кап. І ранг Димитър АнгеловХасковлията кап. І ранг Димитър Ангелов става началник на Военната академия „Г. С. Раковски“. В навечерието на 6 май – Деня на храбростта и на Българската армия – правителството е предложило на президента на България и върховен главнокомандващ да издаде указ за назначаването му и да го удостои със звание комодор.

Димитър Ангелов, сега началник на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – Варна, е роден в Хасково, където завършва Математическата гимназия по времето, когато тя се е наричала „Тодор Велев“. Завършил е ВНВМУ „Никола Вапцаров“, както и Военноморска академия „Кузнецов“ в Санкт Петербург и ВА „Г.С. Раковски“. 

Комодор е най-новото висше звание в Българската армия. То е въведено на 12 май 2009 г. с обнародването на новия Закон за отбраната и въоръжените сили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
6001
6001
04.05.2011 10:31 10:31

Да му е честито,професионал.

Back to top button