Хасково

Харманлиец и свиленградчанин в банда за кражба на скъпи коли

Автомобили40-годишен харманлиец и 45-годишен свиленградчанин са в ареста, съобщиха от МВР. Те са сочени като участници в престъпна група за кражба на скъпи автомобили от България и други страни от ЕС с цел трафик към държави от Близкия Изток. 

Харманлиецът, който е криминално проявен, придружавал откраднатите лимузини до Турция, където ги предавал на купувач и връщал парите от продажбата. Зад решетките е и организаторът на групата – 40-годишен мъж от Св. Влас. 

Вчера в рамките на специализирана полицейска операция в пет общини на територията на три области са задържани 10-ма участници в схемата. Установени са 18 крадени луксозни автомобила от марките „Мерцедес“, „БМВ“, „Порше“,  „Ауди“ и три камиона „Волво“. В акцията са участвали служители от СДВР, ОДМВР-Бургас и Хасково.

Седем от задържаните са били наемани като шофьори на луксозните автомобили и камионите. Сред тях са 40-годишен мъж от Харманли, 41-годишен любимчанин, и двама свиленградчани на 40 и 41 години. Те са разпитани като свидетели и след изтичането на срока на полицейското задържане са освободени.

Организаторът и двамата участници в престъпната група са привлечени като обвиняеми и са задържани в следствения арест в Бургас за 72 часа. Предстои да им бъде поискана мярка за неотклонение „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button