Хасково

Калин Врачански и Асен Блатечки носят късмет на орфейци

ХориститеОт успешно участие в Детски фестивал за църковнославянски песнопения и духовни песни се завърнаха певците от Детски хор „Орфей“ при Младежки център – Хасково. Участието във фестивала стана след лична покана от организаторите – фондация „Дарби“ – София, похвалиха се от хора. 

Репертоарът на хасковските певци е включвал „Христос возкресе“ по музика на Кр. Белев, „Молитва“ – муз. Б. Карадимчев и два старобългарски напева – „Тебе поем“ и „Достойно ест“.

Прекрасното изпълнение предизвика овации и възгласи „Браво“ в препълнения храм „Св. Параскева“ в София, която е съорганизатор на събитието, разказа диригентът на хора Елена Цветкова.

По думите й орфейци били сигурни в успеха си. Увереността придобили след среща с култовите български актьори Калин Врачански и Асен Блатечки предната вечер. Орфейци посетили постановка на театър „Сълза и смях“ с тяхно участие и след спектакъла причакали идолите си за автографи и снимки.

Талантливите певци от хор „Орфей“ получиха покани за нови концерти в София и Смолян и вече гледат напред към нови творчески завоевания, допълниха от хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
someone
someone
09.05.2011 19:38 19:38

Яничка…

Back to top button