Хасково

Областен и кмет съдействат за подмяна на водопровод

Петко Стойчев2,9 милиона евро ще бъдат отпуснати по програма ИСПА за реконструкция са 2,3-километрова отсечка от напорния водопровод Хасково – Ябълково. Това е трети подем от Караман тепе до Водната кула, уточни началникът на ВиК – Хасково Петко Стойчев. 

Уверение, че ще се намерят пари той е получил на откриването на пречиствателната станция в Димитровград през януари. Тогава се е срещнал с министъра на регионалното развитие и благоустлойстовто Росен Плевнелиев и директора на дирекция „Европейски инфраструктури и Проекти“ към ведомството Йорданка Стоянова. 

Срещата бе със съдействието на областния управител на Хасково Румен Данев. След това разговаряхме и с кмета Георги Иванов, който бе категоричен, че подкрепя проекта и ще окаже пълно съдествие, допълни Стойчев. Така до края на септември подмяната на водопровода трябва да е факт.

Ще бъде рекоснструирана и електро-механичната част на помпената станция и резервоара за питейна вода, ще бъдат направени и 4 кладенеца в района на Клокотница. Всички търгове зая изпълнител и материали ще провежда МРРБ, уточни Стойчев. Единствената препоръка, която сме направили е да се закупят стъклопластови немски тръби, които на този етап са с най- добро качество.

Директорът на ВиК – Хасково призова кметовете да кандидатстват по европейските програми, които на този етап отпускат пари и за изгражадне на нови и подмяна на стари канализации. Той увери, че ще съдейства безусловно и допълни, че в Свиленград ще бъде реализиран точно такъв проект. С над 5 милиона лева европейски пари ще бъде подменена канализацията на цял квартал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button