Хасково

И Хасково в списъка на сивата икономика

ХасковоСпоред оценките на работодатели сивата икономика е най-разпространена в Пазарджик, Смолян, Хасково, Ямбол, Видин, Русе, Ловеч и Кюстендил. Според представителите на населението пък с най-голям дял на сивия сектор са Бургас, Монтана, Плевен, Габрово. Данните са от представителни социологически изследвания на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Всеки втори българин е убеден, че през последните 3 години сивият сектор в родната икономика нараства. В браншовете информационни технологии, електротехника, туризъм той достига до цели 60 процента. Според най-новия индекс за измерване сега сенчестият бизнес има дял от 36,83 процента, което се дължи на ниския жизнен стандарт, високите нива на корупция, неефективността на съдебната система.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сточо Алекснадров
Сточо Алекснадров
11.05.2011 12:04 12:04

Вижте само какво става в местния НАП!Управлението е оставено в ръцете на 1 абсолютно некомпетентен човек, който от своя страна „издигна“ 2-3 свой протежета.Освен да си развяват новите дрешки, да „приемат“ близки бизнесмени и да участват в кьорсофри, да създават условия на страх у служителите- друго не ги интересува. С такова ръководство се чудя как не сме на заветното първо място, но и това ни чака. Срам!

Красимира
Красимира
11.05.2011 17:38 17:38

То само в НАП да е така,бял кахър.Ама във всички държавни и общонски учреждения е така.Да не се впускам в примери,защото са хиляди,но само един-уж се създаде Агенция за безопасност на храните,а в почти всички магазини има стоки с неизяснен произход и състав,хигиената е нулева.Да не говорим пък за „капанчетата“за битова химия-продават фалшиви прахове за пране без указание или стикер на български и т.н и т.н.
Ами строежите на всяка крачка?!Кметските и на роднините муфирми?!
Според мен трябва да бъдем на първо място в този списък!

Анонимен
Анонимен
11.05.2011 19:38 19:38

СТИГА СТЕ КРИТИКУВАЛИ НАП.ТЕ СИ ИМАТ ТОЛКОВА МНОГО ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ ОТ ИВАН ПЕТРОВ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ,ЧЕ ХОРАТА ОТ РАБОТА И ПРАВЕНЕ НА МРЪСОТИИ НА ПРОТИВНИЦИТЕ НА ГЕРБ ЧЕТО РАБОТЯТ И ИЗВЪНРЕДНО.

Анонимен
Анонимен
11.05.2011 19:50 19:50

НА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЯ НА ОБЩ.СЪВЕТ ИМАШЕ ИЗВЪНРЕДНА ДОКЛАДНА НА КМЕТА ОТ НЕМСКАТА ФИРМА-EGO,ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИ И ИЗВЕСТНИ ФИРМИ В ОБЛАСТА НА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА БИТА С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА ЗАКУПЯТ ОБЩИНСКИ ТЕРЕН ДО ХИММАШ ЗА ПОСТРОЯВАНЕ НА ЦЕХ В КОЙТО ЩЕ ОСИГУРЯТ РАБОТА НА 120 ЧОВЕКА,КАТО ЗА НАЧАЛО,НО УВИ.РАДЕТЕЛИТЕ НА СИВАТА ИКОНОМИКА ОТ ГЕРБ,ДПС,АТАКА И ТАЙФАТА НА ЗЛАТКО МАРЧЕВ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ,И ФИРМАТА СИ ТЪРСИ ТЕРЕН В СЪСЕДНИ НА ХАСКОВО ГРАДОВЕ.НА КОЕТО КМЕТА ПОЗРАВИ ДРУГАРИТЕ НОВОКОМУНИСТИ И ЗАЕДНО С НЕГОВИТЕ СЪВЕТНИЦИ НАПУСНА ТОВА ЧЕРВЕНО СБОРИЩЕ.

Гост2
Гост2
11.05.2011 22:48 22:48

ДАНЪЦИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБИРАТ!Тия в НАП станаха милионери!И не обикновените прибират „даренията“!Напълно съм съгласна със Ст.Александров- оше повече че много добре ги познавам всички.НАП като не си е на мястото/ а как да си е с тези начело!?/, няма пенсии, няма медицина, няма нищо.Ех г-н Дянков!Къде гледате?

Back to top button