Хасково

Със запалена свещичка почитат жертвите на СПИН

КАБКИССъс запалени свещи ще бъдат почетени жертвите на СПИН в целия свят по повод Международния ден за съпричастност към покосените от чумата на ХХІ век – 15 май. Тази година той се отбелязва под надслов „Да докоснеш човешки животи“. Над 500 неправителствени организации от 75 страни по света ще насочат общественото внимание към проблемите на болестта. 

В Хасково Регионалната здравна инспекция е запланувала няколко мероприятия, в които ще се включат доброволци от БЧК и неправителствени организации.

Утре доброволци ще раздават информационни материали и презервативи в посещавани младежки заведения в Хасково. В неделя от 10:00 часа на Младежки хълм ще се проведе състезание по спортно ориентиране за ученици от 11 до 18. Следобяд от 17:00 часа екипи ще изследват безплатно и анонимно за ХИВ в кв. „Изток“ в Димитровград. На 16-ти и 17-ти ученици от СОУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в  Хасково ще научат по време на лекция как да се предпазват от ХИВ и сексуално-предавани болести. 

От регионалната здравна инспекция припомниха, че в сградата на бившото ХЕИ работи кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН. Целта е да се научат младите хора на безопасно и разумно поведение, коментира директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова. За посещение в КАБКИС не е необходимо здравно осигуряване и направление от личен лекар. Изследването е анонимно, безплатно и може да се извършва многократно, уточняват от РЗИ.



guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button