Хасково

Липса на кислород уби риба в река Банска

Мъртва риба, архивСигнал за измряла риба в река Банска е получен в РИОСВ Хасково. Извършена е проверка по течението на реката при село Клокотница и Терс дере и при село Каснаково. На пешеходния мост при село Добрич са забелязани около 10 екземпляра умряла риба от вида мряна и кефал. Най-голямо количество – около 80–100 екземпляра е установено в местност „Дурхана“ в землище на село Крум.

Преди дни сигнал за замърсена вода в реката е подаден и от еколога на община Димитровград. След извършената проверка от служители на РИОСВ е констатирано, че в действителност реката е с голям дебит и мътност в следствие на проливните дъждове предишната седмица.

Предполагаемата причина за измирането на рибата според експертите от регионалната екоинспекция е повишаването на мътността на водата вследствие на проливните дъждове, които отнесли наносите. Заради това се понижило количеството на кислорода.

Направена е проверка и на пречиствателната станция на бирената фабрика край Хасково. Установено е, че тя работи в нормален режим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button