Регион

Свиленград ще си партнира с чешкия Наход

Двамата кметовеСвиленград и чешкият град Наход ще си партнират по европейски и инвестиционни проекти. Това са се договорили кметовете Георги Манолов и неговият колега Ян Бирке на среща в Наход, съобщиха от кметството в българския град.

Освен граничното разположение и историческото производството на текстил,  двамата кметове открили много общи допирни точки във визията си за развитието на своите градове.

Чешкият градоначалник бил впечатлен от инфраструктурните дейности в Свиленград, от газифицирането и разработените проекти в социалната сфера и туризма. Той е проявил интерес към плановете на общината за създаване на Индустриална зона край Свиленград, като е заявил, че разстоянията не са пречка за общите начинания и веднага ще възложи на своя екип да разработи идеи за съвместни проекти между двете общини.

Град Наход е административен, икономически и културен център. Намира  се в Източна Бохемия, наброява 21 000 жители и е трети по големина в областта, транспортен възел на границата с Полша, с добре развита в миналото текстилна промишленост, туристически център, прочут с Находския замък от 13 век и пивоварна фабрика от 1872 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button