Хасково

Откриха буболечки в селски магазин, погват търговците на открито

Търговци на открито, архивХранителен магазин в с. Манастир отнесе акт от Агенцията по безопасност на храните заради открити в него стоки с изтекъл срок на годност, с нарушени опаковки и наличие на насекоми, съобщи за Haskovo.info временният директор на Агенцията в Хасково д-р Христо Вълчанов.

Хладилните витрини в магазина не са осигурявали и необходимата температура за съхранение на продуктите. Общо 8 акта са съставили инспекторите през изминалата седмица. Затворен е временно обект за бързи закуски в Хасково, защото в него са се приготвяли пилешко месо и зеленчуци, за които е липсвало необходимото оборудване. Наложен е и акт на стойност 1000 лв. 

На същата сума са съставени актове и на два ресторанта в Харманли- при единия за липса на достатъчно пространство за всички дейности при добра хигиена, а при другия за лоша хигиена. Нощен клуб и дискотека в Харманли също са с актове заради лоша хигиена, а в магазин за хранителни стоки в същия град е издаден акт заради храни без етикети на български език. Акт на стойност 2000 лв. е съставен в кафе- аперитив в Ивайловград. Причината е липса на удостоверение за регистрация.

Агенцията по безопасност на храните стартира проверки на местата за нерегламентирана търговия на хранителни стоки и перилни препарати и по пазарите. Основно инспекторите ще следят дали търговците имат право на продажба на стоките и дали те се съхраняват при необходимата температура, отбеляза д-р Вълчанов. Освен това ще се проверяват етикетировката и целостта на опаковката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Изпатил
Изпатил
25.05.2011 15:51 15:51

Много от малките квартални бакалийки в самото Хасково вечер изключват всички хладилници,като оставят само един с наблъскана стока вътре.Отделно се внасят зеленчуци от Турция и Гърция без документи и се продават там.А срока на годност на продуктите е най-малкия проблем на фона на цялата свинщина.

Back to top button