Хасково

Ремонтират детска площадка след 10 години

Детската площадкаМайки от хасковския квартал „Училищни“ се жалваха пред Haskovo.info, че малчуганите няма къде да играят, тъй като детската площадка на метри от читалище „Климент Охридски“ е в окаяно състояние.

От 10 години чакаме тя да бъде ремонтирана. Искаме да бъдат поставени пейки, тъй като старите са унищожени от вандали“, разказа една от потърпевшите Катя Михайлова.
Плочките в района на детската площадка са изпочупени, а  на места изцяло липсват. Причината са колите, които използват мястото за отдих за паркинг. Затова майките искат да бъде поставена ограда, която да ограничи достъпа на шофьорите до детските атракциони в междублоковото пространство. 

Живеещите в района искат и нови люлки и пързалка. Те обясниха, че на мястото на предишните двойни люлки са били монтирани единични, които обаче се оказали дори по-стари. „Смяната на съоръженията се наложи заради промяна в Наредба №1 за условията и безопасността по детските площадки. Според нея двойните люлки не са безопасни“, коментира пресаташето на общината Бояна Тодорова. 

Тя съобщи, че въпросната детска площадка е залегнала в плана на общината и ще бъде ремонтирана през юни. До месец ще бъдат поставени нови пейки, а районът ще бъде облагороден, обещаха от местната администрация.

Майките се надяват това наистина да стане, тъй като децата им нямали възможност да играят в близкия до ул.“Добруджа“ парк. По техни думи концесионерите се мръщели, ако посетителите на парка не консумирали нищо в стопанисваното от тях заведение.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.05.2011 15:15 15:15

awe ko sa oplakvate we toi v toq kvartal deca nqma vii peiki iskate

Анонимен
Анонимен
26.05.2011 15:49 15:49

toi kmeta she se pogriji

Анонимен
Анонимен
26.05.2011 15:51 15:51

parvo za peiki , a posle i za ………..

Анонимен
Анонимен
27.05.2011 7:51 7:51

това дете на люлката сигурно най-много протестира……….

Михайлова
Михайлова
27.05.2011 10:32 10:32

Не пишете глупости , деца има достатъчно и за пейките и за люлките.Не вярвам горе -написаните коментари да са от родители ( защото би трябвало те да са по-отговорни)! Този детски кът , би радвала не само децата ( това е за тяхната безопасност), но и възрастните.Не забравяйте , че на хубавото и лудия се радва! Но ние гражданите трябва да си променим мисленето и за пазим направеното!

z0ri
z0ri
27.05.2011 16:29 16:29

te sega chak se seshtat :D:D za tazii ploshtadka ss rajdqsala vrata

Back to top button