Хасково

Помощите за първокласници пак ще са 150 лева

Грета ИвановаИ тази година помощите за първокласниците ще са 150 лева. Те ще се дават кеш, а не под формата на дрехи и обувки, съобщи днес директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

Тя уточни, че от тази помощ могат да се възползват семейства, чийто доход на член от семейството е под 350 лева, а детето е записано за първи път в І клас.

През април социалните са подпомогнали 1017 лица и семейства с 87 000 лева. Дали са детски на 21600 семейства на стойност над 1 милион лева. 13 бивши затворници са получили по 50 лева. 

За направени повече от 5 неизвинени отсъствия са санкционирани 106 семейства. Най-много бягат от час учениците в Димитровград, Любимец и Тополовград, а най-примерните са възпитаниците на школата в Маджарово и Свиленград.

През април са станали факт 6 осиновявания. Децата са на възраст до 7 години, уточни Грета Иванова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button