Хасково

Отмениха решението за подновяване договора на ГЕРБ за офисите

Офисът на ГЕРБХасковският административен съд обяви за „нищожно“ решението на Общинския съвет, с което кметът бе задължен в 7-дневен срок да издаде заповед за настаняване на ГЕРБ под наем в два от офисите в малкия Бизнесцентър за 3 годишен период.

Haskovo.info припомня, че решението бе гласувано на сесия на 4 февруари тази година, а след това препотвърдено на следващото заседание на Общинския съвет на 7 март. 

Според съда решението на Общински съвет – Хасково е нищожно, тъй като местните парламентаристи не могат да задължават кмета. Общинският съвет няма законово право да контролира отказа на кмета да отдаде под наем общински имот за нуждите на политически партии и да го задължи да отдаде под наем такъв имот, се посочва в мотивите на Темида.

Междувременно Местният административен съд отмени още едно решение на Общинския съвет, с което бяха приети промени в Наредбата за общинската собственост. Според магистратите местният парламент е нарушил Закона за нормативните актове. Първо Наредбата в новия й вид е била гласувана преди изтичане на 14-дневния срок от публикуването й за предложения и становища по проекта и второ – първоначалният проект за решение е бил изменен от вносителя си от ПП „ГЕРБ“ преди началото на проведената сесия, което е довело до обсъждане и приемане на решение, значително различаващо се от първоначалния проект.

Двете решения на хасковските магистрати подлежат на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.05.2011 8:49 8:49

ГЕРБ ЩЕ ГО ДУХАТ МНОГО ЯКО, ЧАК ЗЪБИТЕ ИМ ЩЕ ИЗПАДАТ. ВЕЧЕ СА МУ НАЛАПАЛИ ГЛАВАТА И СЕ ЗАДАВИХА, КАКЪВ ЛИ СМЯХ ЩЕ Е КАТО ГО НАГЪЛТАТ ЦЕЛИЯ…….

ФФФ
ФФФ
31.05.2011 10:08 10:08

МИ КАЖИ ТИ!? ТИ ЗНАЕШ КАК Е КАТО МУ ХРУПАШ ГЛАВАТА, ТО ЗАТОВА ОТПРЕД НЯМАШ 4 ЗЪБА, ПЪК РАЗБРАХ ЧЕ И ЗИНКА ТИ ЗАВИЖДАЛА ЧЕ СИ ДУХАЛА ПО-ДОБРЕ И ОТ НЕЯ ….УЖ ТЯ ИМАЛА ПО-ГОЛЯМ СТАЖ, НО ТО Е ВАЖНО КАК ГО ПРАВИШ НАЛИ??? СПОДЕЛИ С НАС „АЗ,ГРАЖДАНИНО“

trayan
trayan
31.05.2011 13:39 13:39

Защо не си коментирате издънките, господа от герб?

Анонимен
Анонимен
31.05.2011 14:42 14:42

ФФФ, СКЪПА, ЗНАЕМ ЧЕ СИ ШАМПИОНКА ПО СВИРКИТЕ, САМО ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ВИЕ ГЕРБАДЖИИ ЩЕ СЕ ЗАДАВИТЕ ТА ЧАК ЗЪБИТЕ ВИ ЩЕ ИЗПАДАТ.

e*a4
e*a4
31.05.2011 15:08 15:08

хахаха на ГЕРБ остро.. в г.за хаааа

Back to top button