Хасково

До 50 хил.лв. глоба за фирма, добивала незаконно инертни материали от Марица

РекаСанкция в размер между 10 и 50 хиляди лева ще отнесе софийската фирма „Станилов“ ЕООД. При съвместна проверка по сигнал инспектори от Басейнова дирекция – Пловдив и служители на Общинска полиция – Димитровград установили, че работници на дружеството извършват незаконен добив на инертни материали по река Марица.

Установено е, че от заливаемата зона, която се намира в близост до бетонов център на БКС-Димитровград, са иззети незаконно 20 куб.м инертен материал с багер и два камиона, собственост на столичната фирма.

Инспекторите са категорични, че „Станилов“ ЕООД е нарушила Закона за водите, както и забраната за извършване на дейности във водните обекти по време на размножителния период на рибите, като е извършила изземване на инертен материал без издадено разрешително от Басейнова дирекция – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button