Регион

За 11 път Минерални бани събра децата на Балканите

Етнофестивалът в Минерални баниЗа 11 път хиляди деца от България и балканските страни се събраха в хасковските Минерални бани за етнофестивала „Децата на Балканите с духовност в Европа“.

Основен организатор на празника е КНСБ. Началото е поставено през 2001 година по идея на покойния д-р Желязко Христов. Неговото име носи от тази година и сдружението с нестопанска цел, което подпомага с месечни стипендии децата на загиналите при трудови злополуки.

Етнофестивалът в Минерални баниПразникът в Минерални бани е под патронажа на социалния министър Тотю Младенов, който обаче не го уважи с присъствието си. На откриването присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, областният управител на Хасково Ирена Узунова, представители на социалните служби и местната власт.

Над 2 000 деца от 52 населени места в България и 300 участници от Молдова, Македония, Босна и Херцеговина, Сърбия и Турция се състезават в продължение на два дни – днес и утре.

 Етнофестивалът в Минерални бани  Етнофестивалът в Минерални бани

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button