Хасково

Сменяме личния лекар през юни

ПациентиОт днес до края на месец юни желаещите здравноосигурени могат да сменят личния си лекар, напомниха от Регионалната здравноосигурителна каса.

1,25% от общо 250 139 здравноосигурени в областта са се възползвали от тази възможност през декември миналата година. Най-много са сменилите тогава личния си лекар в общините Хасково, Маджарово и Димитровград.

Най-честите причини за това са нарушаване на достъпа до специализирана помощ, качеството на медицинското обслужване, смяна на местожителство или адресна регистрация на здравноосигурения. Смяната става, без да се налага лично отписване от листата на досегашния лекар. Попълва се регистрационна форма за постоянен избор при предпочетеното ново джипи, обясниха от Касата.

Когато на здравоосигурен пациент се наложи да ползва медицинска помощ в друго населено място при отсъствие до един месец от града, в който е личният му лекар, може да получи помощ от всеки общопрактикуващ лекар при представяне на здравноосигурителна книжка, като се заплаща само потребителска такса. 

Следващата възможност за смяна на личния лекар ще е отново през месец декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button