Хасково

Корейско традиционно изкуство в зала „Родолюбие“

Живи Георгиева Около 70 творби на корейски майстори са показани в зала „Родолюбие“ във фоайето на Регионален исторически музей. Изложбата е по линия на културен обмен между двете страни.

Всички експонати на традиционното корейско изкуство са изработени с естествени материали и показват предимно пейзажи. „Част от творбите са пана с ръчна бродерия с многократно наслагване на конци„, обясни организаторът на изложби Живи Георгиева от Варна. Те са върху копринени платове.

ИзложбатаАвторите са различни, но творбите са изработени с много търпение и любов, разкара още Георгиева. В друга част от изложбата са показани акварели с акцент седеф, който е от кралска седефена мида. Тя според корейците носи щастие.

Посетителите на изложбата, която ще остане в зала „Родолюбие“ да края на юни, могат да докоснат тази мида за късмет. На всеки от акварелите има печат на автора. Те са нарисувани върху ръчно изработена хартия. Седефът насочва светлината, затова не се изисква специална светлина за картините, обясни организаторката. В изложбата са показани и няколко картини с перца от различни птици.

Експонатите могат да бъдат закупени. Цената на картините варира от 30 до 110 лева.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button