Хасково

ВАС отмени продажбата на хирургическия блок

Хирургическият блокВърховният административен съд отмени две решения на Общински съвет Хасково – за продажбата на хирургическия блок и за промяната на статута му, съобщиха от областната администрация. Така върховните магистрати потвърдиха решенията на хасковските си колеги.

Решението от октомври 2009 година за продажба на сградата е обявено за нищожно, а това за промяната – за незаконосъобразно. Двете решения бяха оспорени от предишния областен управител Румен Данев. Според съда не е установено, че сградата е собственост на община Хасково. Преди тя да бъде актувана като публична общинска собственост вече е била част от активите на МБАЛ Хасково.

Междувременно хасковският административен съд обяви за нищожно друго решение на местния парламент. То е от март тази година и с него общинският съвет задължи служителите на администрацията да обслужват гражданите без значение дали имат дългове към местната хазна.

Според решението на съда общинският съвет няма правомощия да задължава служителите на администрацията да изпълняват задълженията си, нито да възлага на кмета на общината търсенето на дисциплинарна отговорност. Решението на практика означава, че хората със задължение към общината както и досега няма да бъдат обслужвани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button