Хасково

Депутат от Парламента на Горна Австрия на посещение в Хасково

СрещатаДепутатът от Парламента на Горна Австрия Дорис Шулц се срещна с кмета на Хасково Георги Иванов, съобщават от администрацията.

Основната тема, която двамата дискутираха е подписаното споразумение между общината и президента на Университета за приложни науки на Горна Австрия за общи действия в посока откриването на филиал в Хасково на австрийското висше учебно заведение. 

В тази връзка Дорис Шулс подчерта големия си интерес към реализацията на тази идея и заяви готовност да работи за нейното осъществяване. Тя изтъкна водещото място, което Университетът на Горна Австрия има в австрийската и европейска образователна система, както и успешните проекти и програми на разменни начала, които той развива с над 240 свои партньори. 

Университетът на Горна Австрия е най-големият австрийски университет за приложни науки. Включва четири факултета в градовете Хагенберг, Линц, Щейр и Велс. Предлага обучение в направления Информатика, комуникации и медии, Здравеопазване и социални дейности, Мениджмънт, Технически науки и науки за околната среда.

Дорис Шулц и Георги Иванов обсъдиха и възможностите за съвместно участие по европейски проекти, насочени към провеждане на обучителни курсове по немски език за ученици от хасковските училища, които да се обвържат и със специална езикова подготовка в Австрия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button