Хасково

Хасковски деца с награди от „Казанлъшка роза“

Отличените децаС три престижни награди се върнаха от Казанлък възпитаниците на Школата по етнография, история и народно приложно изкуство при Младежки център-Хасково, съобщи ръководителката им Нели Арнаудова.

Те участваха в осмото издание на Националния конкурс „Казанлъшка роза“. Повече от 500 деца  от 47 населени места се състезаваха със свои материали в три направления – биология, етнография и изобразително изкуство. 

В направление етнография децата се представиха с издирени от тях легенди, предания, народни песни, приказки и рецепти, свързани с розата. 

Специалната награда на конкурса и оценката на журито за най-добра конкурсна работа спечели Петя Чоева – ученичка от 8 клас с разработката си „Розата-царицата на цветята“. Първото място в третата възрастова група бе за Венета Димитрова – ученичка от 10 клас за сборника й „Розата в бита и душевността на българина“. На второ място във втора възрастова група бе класирана Ивелина Атанасова – ученичка от 7 клас за творбата й „Семейство Розоцветни“.

Грамоти, медали и козметични продукти от казанлъшки производители получиха отличените деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button