Хасково

Умуват за градските паркове на следваща сесия

ImageПроблемът с отдаването под наем на парковете в Хасково ще се разисква на следващата редовна сесия в края на юни, решиха днес общинските съветници. Този месец изтичат договорите на всички наематели, затова от общината са им връчили уведомителни писма за освобождаване на наетите терени и предаването им с протокол.

Председателят на групата на ГЕРБ Антон Иванов обаче днес внесе извънредна докладна, в която се иска да бъдат отдадени под наем за срок от 5 години 4 парка в общината. Това са парковете „Добруджа „, „Илинден“, „Св. Иван Рилски“ и „Мерсито“.

Image„Извънредни докладни не могат да бъдат разглеждани на извънредни сесии“, бе категоричен общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил. Той все пак попита защо се иска удължаване на договорите само на 4 парка, като в Хасково те са двойно повече. Себахтин Исмаил предложи всички паркове да бъдат включени в една обща докладна като отдаването им под наем да не е за 5, а за 10 години, тъй като наемателите правят големи инвестиции.

„Предлагам само тези четири парка, тъй като само на тях са им връчени уведомителни писма за освобождаване на обектите, заради изтичане на договорите им“, уточни Антон Иванов.

ImageСпоред кмета Георги Иванов обаче нещата не стоят така. Уведомителни писма са връчени на концесионерите на всички паркове. Градоначалникът припомни, че на предишна сесия е внесъл докладна, с която предлага вариант проблемът да бъде решен глобално, а не на парче, както правели от ГЕРБ. В същото време Иванов подкрепи искането на съветника Стефан Атанасов да се изчакат законовите промени, които Народното събрание в момента обсъжда. Според тях в парковете нямало да бъде позволено никакво строителство.

Парковете, които се отдават под наем в Хасково, са 8. Два от тях – „Ликуша“ и „Бяло море“ са освободени преди няколко месеца от наемателите им поради неизпълнение на условията по договора. На останалите 6 парка договорите изтичат този месец – на 7-мо и 22- число. „И шестимата концесионери са подали молби за подписване на анекси към договорите до предприемане на необходимите действия за отдаване под наем“, съобщи директорът на дирекция „Общинска собственост“ Нуршен Малкоч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.06.2011 15:07 15:07

Антон Иванов е най-голямото зло за Хасково.Боклук долен….

Анонимен
Анонимен
08.06.2011 18:25 18:25

Иванов-да,но Георги!

Back to top button