Хасково

„С песните на Ари“ за 11-ти път в Хасково

С песните на Ари, архив15 вокални групи, 19 солисти, 10 дуета, 3 триа и 1 квартет ще се представят на 11-ия фестивал „С песните на Ари“, съобщи на пресконференция днес заместник-кметът на Хасково Венко Точевски.

Празникът, организиран от общината и читалище „Заря“ на 11 и 12 юни, цели да съхрани и възроди очарованието на старата градска песен, както и шлагерите от 60-те години на миналия век. Любителските формации и изпълнители от различни краища на страната ще пеят на живо, желателно е сценичните облекла да носят характера на съответната епоха.

Най-младата участничка е Мариета Иванова от Хасково. Председател на журито е доц. д-р Тони Шекерджиева- Новак, преподавател в Академията по музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Лауреатите ще получат парични награди на гала-концерта в неделя. Предвиден е и приз за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Аспарух Лешников.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button