Хасково

Александровската гробница официално влезе в 100-те национални обекта

Връчването на сертификатаТракийската гробница край хасковското село Александрово вече официално е част от 100-те национални туристически обекта в България. Сертификатът за вписването й бе връчен тази вечер на кмета Георги Иванов от секретаря на Българския туристически съюз Венцислав Удев.

Включването на гробницата в 100-те национални обекта означава нови организирани туристически посещения, тъй като движението има 450 000 членове, коментира след церемонията Удев.

Копието на гробницата в музея, построен с японски париВ туристическите книжки, в които се събират печати от посетените обекти, гробницата в Александрово е включена под №72 заедно с монумента на Св. Богородица в Хасково и с крепостта в Мезек.

Обединяването на регионите е вариантът туризмът да се развива, коментира кметът на Хасково Георги Иванов. Градът и неговите забележителност е включен в общ маршрут с Перперикон, туристите посещават и Мезек. Само така можем да привлечем хората тук, категоричен бе Иванов.

Тракийската гробница край Александрово е открита от археолога Георги Китов през 2000 година. Тя е уникална със своите стенописи, които дават реална представа за живота на траките по тези земи през 4 век пр. Хр.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button