Хасково

Броят на ухапаните от кърлежи се увеличава

д-р Светлана Узунова5 случая на кърлежопреносими болести са регистрирани през май в област Хасково, съобщи началникът на отдел „Противоепидемичен контрол“ към Регионалната здравна инспекция д-р Светлана Узунова.

Само за първата седмица на юни трима души са заболели от марсилска треска. В тази връзка здравните инспектори съветват селскостопанските работници да бъдат много внимателни и да се обличат със светли дрехи, а стопаните на домашни животни задължително да ги обезпаразитяват.

Със започването на летния сезон почти двойно са се увеличили и болните от ентероколит. През май са регистрирани 41 случая срещу 22 през април. През юли и август здравните специалисти очакват този брой да нарастне, но все пак да остане в рамките на нормалното.

През май в областта са регистрирани 95 случая на варицела, 24 – на вирусен хепатит и единични случаи на менингит, салмонелоза, скарлатина и туберкулоза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button