Хасково

ГПЧЕ, ПМГ и ФСГ – най-желани от седмокласниците

Подаването на заявленияХасковската езикова и математическа гимназии и Финансово – стопанската гимназия и тази година са сред най-желаните от кандидат-гимназистите. Днес започна подаването на документи за участие в първи етап на класиране.

„Повечето ученици идват, питат, вземат заявленията, в които трябва да подредят желанията си и си тръгват. Явно искат да помислят на спокойствие„, коментираха пред Haskovo.info приемащите документите служители.

Затова три часа след старта на днешния ден в Хасково заявления за участие в първо класиране бяха подали едва 7 ученици, които бяха изписали между 8 и 11 желания.

Айлин Ибрам Сред тях бе и Айлин Ибрам от хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Освен шестиците момичето има в дипломата си само три петици, на изпитите по Български език и Математика е изкарала съответно 4,82 и 4,107.

„Доволна съм от оценките си. Надявам се да са ми достатъчни, за да ме приемат или в езиковата или във финансово- стопанската гимназия„, каза Айлин.

Като първо желание тя бе категорична, че ще посочи „Английски с испански език“ в ГПЧЕ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Седмокласници Документи за участие в първи етап на класиране кандидат-гимназистите могат да подават до 21 юни от 8:00 до 18:00 часа, а в почивните дни до 16:00 часа. Това става на две места в областта – блок ІІ на Обединени ученически общежития в Хасково и ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград.

Учениците имат възможност да избират между 41 специалности, които им предлагат 15 училища от региона. При подаване на заявлението за участие в първо класиране учениците трябва да носят копие на удостоверението за завършен VІІ клас, служебна бележка с оценките от положените приемни изпити, както и копие на медицинско свидетелство ако в заявлението си кандидатите са посочили специалност в професионални гимназии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Айлин
Айлин
15.06.2011 19:55 19:55

но защо точно тази снимкаа.. ? :X

Санта Клаус
Санта Клаус
15.06.2011 20:30 20:30

е кво бе виж колко си якаа :Д

Айлин
Айлин
15.06.2011 21:42 21:42

омг! нее ;дд ужасна съмм ;x имаше къде, къде по-хубави снимки сиг..тъкмо като говорех са ме хванали.. ;x

Back to top button