Хасково

Григор на 1/4 финал на АТР турнира в Йистбърн

Григор Димитров, архивХасковлията Григор Димитров се класира днес за четвъртфиналите на силния турнир на трева „AEGON Internationale“, който се провежда в Ийстбърн, Великобритания. Надпреварата от сериите „АТР 250“ е с награден фонд от близо 463 000 евро.

В среща от втория кръг на схемата 20-годишният ни талант разгроми само за час с 6:3, 6:2 №38 в световната ранглиста – Кевин Андерсън от ЮАР. По време на мача най-добрият ни тенисист записа 8 аса и 5 двойни грешки срещу 8 аса и 1 двойна грешка за 203-сантиметровия му съперник.

Григор завърши двубоя с впечатляващите 85% спечелени точки от първи сервис срещу 58% за поставения под № 6 Андерсън.Успехът донесе на хасковлията 45 точки за ранглистата на АТР и чек от 11 500 евро.

Следващият съперник на първата ни ракета ще бъде победителят от мача между третия в схемата Янко Типсаревич от Сърбия и състезаващия се за Казахстан Михаил Кукушкин.

Междувременно Григор продължава участието си и в надпреварата на двойки, където заедно с италианеца Андреас Сепи са четвъртфиналисти. В спор за място в следващата фаза на турнира те ще се изправят тази вечер срещу индийско-пакистанския тандем Бупана – Куреши, които са лидери в схемата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button