Хасково

Столична изложба представя рисувана поезия в Хасково

Галерия Форум„Нарисувана поезия“ е надслова на изложбата, която ще бъде открита в петък в хасковската галерия „Форум“. Експозицията включва 22 графики на наши художници, вдъхновени от стиховете на известни поети. Творбите са от фонда на Софийска градска художествена галерия.

Изложбата е ориентирана както към почитателите на изобразителното изкуство, така и към любителите на изящната словесност. В нея могат да се видят графики на Румен Скорчев, Георги Трифонов, Петър Чуклев, Борислав Стоев, Анастасия Панайотова, чиито „музи“ са прочути майстори на словото като Франсоа Вийон, Янис Рицос, Любомир Левчев и Христо Смирненски.

Изложбата „Нарисувана поезия“ е първата съвместна проява на галерия „Форум“ и Софийска градска художествена галерия. Събитието е от 17:30 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button