Хасково

ДАИ – Хасково спря от движение бус с куп неизправности

БусътБус „Рено Мастър“ с куп технически неизправности, превозващ пътници по линията Хасково – Първомай, бе спрян от движение от инспектори на ДАИ – Хасково днес. 

Тази сутрин на Автогарата в областния град бусът бил набелязан за проверка. Инспекторите установили, че возилото няма маршрутно разписание, билетите не носят информация за фирмата – превозвач, а пътният лист не е попълнен изрядно. 

Последва оглед на гумите, ходовата част и светлинната уредба. Със съмнение за техническа неизправност бусът, който е на асеновградската фирма „Комексмаш – Васил Пиронков“ ЕООД, бе ескортиран за технически преглед. Билетите, които пътниците бяха закупили, за да пътуват до Първомай бяха върнати, а курсът – отложен. 

ШофьорътПоследвалата проверка установи, че бусът е технически неизправен. Има теч на гориво от резервоара, скъсана рама в задната част на автомобила, омасляване на спирачния маркуч, тампоните на задните ресьори са за смяна и пробив в ауспуха, обясни младши инспектор от ДАИ Йордан Панев. Той допълни, че след тези констатации бусът ще бъде спрян от движение докато нередностите не бъдат отстранени.

Водач на разваления бус бе 50-годишния Данчо Христов от Първомай. Мъжът работи като шофьор повече от 30 години. От две седмици бил назначен на работа в асеновградската фирма. Той обясни, че по принцип по линията Хасково – Първомай и обратно пътувала друга кола – Форд. Тя обаче днес била на ремонт заради счупена скоростна кутия.

Реното, което днес возеше пътници по редовната линия, е било избрано като уж по-изрядно в техническо състояние. Според регистрационния талон возилото е 16-годишно.

Инспекторите провериха още няколко автобуса Инспекторите провериха още няколко автобуса

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
yo
yo
21.06.2011 16:45 16:45

s

yo
yo
21.06.2011 16:50 16:50

za6to praviat proveka na izvan gratskia transport ana gratskia ta toi e v okaeno pologenie

bonbona
bonbona
21.06.2011 20:43 20:43

aaaaa tati kav e qk

строевак
строевак
22.06.2011 15:20 15:20

народа има поговорка –всяко чудо за 3 дни Втакива времена живков казваше снишавайте се братчета -докато мине бурята после ще си я карат както си знаят

Back to top button