Хасково

11 000 безработни в Хасковско, от АЗ не казват проценти

Коста Костов11 008 са безработните лица в хасковска област през месец май, съобщиха на брифинг от Агенцията по заетостта. От там обаче отказаха да обявят процента на безработица през миналия месец. Целта е да се избегнат спекулациите с цифрите, обясни шефът на службата Коста Костов. 

Броят на безработните е с 439 по-малко от месец април и със 787 по-малко от май 2010 година. Най-голям е броят на безработните в община Хасково, а най-малък в Маджарово. Това обаче не означава най-високо и най-ниско ниво на безработица като се има предвид броят на хората, живеещи там.

770 са новорегистрираните безработни през миналия месец в областта. 1 236 са престанали да се водят в бюрата по труда. 433 от тях са започнали работа, а останалите са прекратили регистрацията си по различни причини – например, защото е изтекъл срокът, в който са получавали обезщетения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
безработен
безработен
23.06.2011 13:08 13:08

Тоя на снимката е невероятен,нагьл льжец,сьщо като патрона си Борисов.

KASABALIJA
KASABALIJA
23.06.2011 13:41 13:41

КАТО НЕ ЗНАЕШ НЕ ГОВОРИ НЕ БОРИСОВ А ИВАН КОСТОВ МУ Е ПАТРОНА И ЗАРАДИ ТАКИВА ПАРТИЙНИ КАДРИ ОТ ТОПОЛОВГРАД , ИВАЙЛОВГРАД, СВИЛЕНГРАД, МАДЖАРОВО И Т.Н В ХАСКОВО ЗА ХАСКОВЛИИ НЯМА РАБОТА
ТОВА ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГЛАСУВАТЕ
И ГЕРВ СА СЪЩИТЕ ТЕ НЕ СМЕНЯТ НИКОГО ЗАЩОТО СА БОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ/ СПРАВКА ДВАМА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ И НОТО ЕДНО УВОЛНЕНИЕ Н ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ / СЪЩИТЕ СА

няма значение
няма значение
23.06.2011 15:12 15:12

аз мога да ви кажа какъв е процента- ТВЪРДЕ ГОЛЯМ – време е тези от АЗ и подразделенията им да се събудят и да си признаят че мерките им за заетост издишат, особено когато стажантите не се задържат от работодателя след като изтече срока на съответната мярка
И ми е много интересно къде видяха намаляване на безработицата – сигурно съдят по това колко хора се отказаха от безсмислените подписи в бюрото по труда – институцията която трябва да помогне на безработните в „намирането“ на работа!

Разочарован
Разочарован
24.06.2011 10:12 10:12

В бюрото по труда от доста време висят едни и същи трайно незаети работни места.Защо?Отговора е елементарен.Проведе се среща с работодатели и безработни.И какво от това?Едно,че беше ужасна блъсканица и липса на всякаква организация,второ,че нямаше никаква полза от тази среща,трето,три фирми изобщо не изпратиха представител.
Освен това не предлагат никакви к*рсове за преквалификация за безработни лица и никакво обучение за придобиване на допълнителни умения и компетенции.Единствено има някакво раздвижване по „Аз мога“ за работещи на трудов договор.Извода е един-безработните да го духат!(прощавайте за цинизма).

Back to top button