Хасково

Доц. Буруджиева: Кандидатът на ДПС за кмет няма да стигне до балотаж

Иван Станчев и Татяна Буруджиева, архивПредизборната ситуация в Хасково все още е неясна поради промени при потенциалните кандидати на ГЕРБ за общински кмет. Основните партии – ГЕРБ и БСП не са издигнали своите кандидатури, но категоричното е, че балотаж ще има. В общината ДПС е трета политическа сила и този път няма да стигне до балотаж.

Коментарът е на политоложката доц. Татяна Буруджиева и бе представен днес на брифинг на Общинския съвет на БСП в Хасково.

Изводите са направени след социологическо изследване на агенция „Сова Харис“, което вчера бе частично огласено. Доминира недоволството и желанието за промяна в управлението на общината, показват резултатите. Вотът ще бъде партиен, както на местните избори, така и на президентските.

В Хасково 13,3 % от анкетираните са заявили твърдо, че няма да гласуват. Трябва да има кампания за активиране на избирателите, колкото повече хора упражнят своя вот, толкова по-малък ще бъде делът на купените гласове, каза политоложката.

Все още не се намираме в реална предизборна кампания. Как ще гласуват избирателите ще зависи и от икономическата ситуация наесен, но общата депресивност ще окаже въздействие. В национален  план хората се предпазват да извършват големи промени при сегашната ситуация в страната и са склонни да оставят ГЕРБ да довърши своя мандат, смята Буруджиева.

Кандидатът на БСП за кмет на Хасково ще бъде определен на 2 юли, когато е насрочена общинска конференция, съобщи председателят на организацията Иван Станчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Емилия Масларова
Емилия Масларова
23.06.2011 13:12 13:12

На БСП не вярвам,даже,ако ми кажат“Добьр ден“.Тогава задьлжително поглеждам да не би да е нощ.

Fredi
Fredi
23.06.2011 13:41 13:41

Аз и на Герб никак не вярвам и на БСП не вярвам . БСП ни лъгаха дълго , сега много ни лъжат и от Герб . Има ли хора , които да твърдят обратното – освен ако не живеят в тади страна всеки ден и не виждат с очите си какво става !? Всеки средно интелигентен човек вече не им се хваща на въдицата ! ДПС изобщо не го броим . Май е време НАРОДА да стане и да си каже ДУМАТА !

chovekd
chovekd
23.06.2011 14:06 14:06

ЗАСПАЛИ ЛЮДЕ,БЪРЗО ЛИ ЗАБРАВИХТЕ, ЧЕ НА ПОСЛЕДНОТО ГЛАСУВАНЕ ЗА КМЕТ ДПС-КАНДИДАТА БЕ НА БАЛОТАЖ.
КАТО МИСЛИТЕ ТАКА ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН И ДА УЧИТЕ ТУРСКИ

izbiratel
izbiratel
23.06.2011 14:17 14:17

И без проучване е ясно, че тоя Станчев не става за нищо. Като че ли БСП става за нещо.

bayram
bayram
23.06.2011 16:27 16:27

ДПС и кмета са заедно срещу ГЕРБ.

Иванова
Иванова
23.06.2011 18:04 18:04

НЕКА ВСИЧКИ ХАСКОВЛИИ ДА ГЛАСУВАМЕ. ТО КОИТО И ДА ДОИДЕ НА ВЛАСТ ВСЕ НЯМА ДА ГО БИВА , АМА ПОНЕ ДА НЕ ОСТАВЯМЕ ДА ВЛЕЗНАТ В ХАСКОВСКИЯ СЪВЕТ ТОЛКОВА МНОГО ТУРЦИ. НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ДАВИМ В СОБСТВЕНАТА СИ ПОМИЯ, ДОКАТО СЕ КАРАМЕ ПОМЕЖДУ СИ ТУРЦИТЕ СЕ СПЛОТЯВАТ И ТОВА ЩЕ НИ ПОГУБИ. ТЕ КАТО ДОИДАТ ИЗБОРИ ВСИЧКИ ПОД СПИСЪК ОТИВАТ ДА ГЛАСУВАТ , А НИЕ ВСЕ НАМИРАМЕ КУСУРИ ВЪВ ВСЕКИ КАНДИДАТ. МОЛЯ ВИ ГРАЖДАНИ НА ХАСКОВО НЕКА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ! ! !

www
www
24.06.2011 7:51 7:51

ГЕРБ и ДПС са заедно срещу кмета.Това се вижда на всяко заседание на ОС.Кметьт ще им види сметката на изборите.

Nqkoj
Nqkoj
24.06.2011 8:43 8:43

Както каза някой „Единствения шанс това да се случи е България да бъде населена от Германци“. Тогава ще се оправи ситуацията и ще сме добре но докато си трайкаме ще си ни мачкат. Но явно ни харесва за да го търпим.

Незнам
Незнам
24.06.2011 8:49 8:49

Абе честно да ви кажа незнам дали няма да е по добре да ни управляват турците !? До сега никога не са управлявали еднолично а все с коалиция и кой прави най големите мръсотии ние Българите. Лъжем се едни други и си правим мръсно. Доколкото си спомням на филма Капитан Петко Войвода беше предаден и измъчван най-много от Българи а турчина му помогна не беше ли така? Ние сме си виновни за положението и за управляващите и който и да дойде на власт няма да е по добре а по зле. Единственият щанс е някой различен, макар и да са живели много време в България Българските турци не са се покварили колкото нас. Аз ще гласувам за ДПС с 2 ръце за Бъдещето което предстои а не за Минлото което е отминало и никой незнае със сигурност какво се е случило.

Back to top button