Хасково

Настаняват бездомните в нов дом в Димитровград от догодина

Вместо да спят по строежите бездомниците ще могат да живеят до 6 месеца в дома, снимка архивОбщина Димитровград е единствената в хасковска област, която е заявила желание в града да бъде открит дом за временно настаняване на хора, съобщиха от „Социално подпомагане“.

Социалната услуга ще бъде предназначена за хора, които са останали без жилище. Те ще бъдат настаняване за срок до 6 месеца. Домът ще се ползва от бездомните и хората в риск от цялата област.

Още тази есен може да започне строителството на част от защитените жилища в региона, където трябва да бъдат настанени хората, излизащи от институции. Haskovo.info припомня, че трябва да бъдат изградени общо 4 такива – 1 в Димитровград, 2 в Хасково и 1 в Харманли. Димитровград вече са подали документите си, очаква се до дни това да направи и община Хасково.

Статистиката на социалните показва, че почти всички социални услуги в хасковска област са със запълнен капацитет. Най-много чакащи има за двата дома за хора с психически разстройства в Пъстрогор и Радовец. Свободни места има в новооткритите дом за стари хора в Ивайловград и център за обществена подкрепа в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button