Спорт

Григор изтърва Цонга на „Уимбълдън“ – ВИДЕО

След мача, снимка от РойтерсХасковлията Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си и бе на косъм от победата срещу Жо-Вилфрид Цонга във втория кръг на „Уимбълдън“.

Французинът, поставен под № 12 в схемата, буквално се измъчи срещу 20-годишния ни талант, който показа тенис от световна класа, но въпреки това загуби със 7:6, 4:6, 4:6, 6:7. На корт № 1 в Лондон се разрази истинска битка с много обрати, която продължи над 3 часа и 30 минути.  И този двубой на Григор бе прекъсван на няколко пъти заради дъжд.

По време на мача Цонга записа цели 19 аса срещу едва 3 за Димитров. Статистиката отчете и 8 двойни грешки за французина срещу 5 за най-добрия ни тенисист.

„Той играе невероятен тенис и ще има специално място в тура“, коментира Цонга по адрес на своя съперник след края на мача. Григор напусна корта под бурните овации на публиката, сред която бе и неговият треньор Питър Макнамара.

Най-добрият ни тенисист спечели 45 точки за представянето си на сингъл, които най-вероятно ще му помогнат да влезе в световния Топ 60.  

ВИДЕО ОТ МАЧА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button