Хасково

БЧК Хасково ще раздава вода в жегите

Миналата година БЧК отвори пункт на границата с Турция, архивБългарският червен кръст възнамерява да открие пунктове, където да се раздава вода на хората в най-горещите дни. Все още подробностите се обмислят, но вероятно местата ще са в центъра или около автогарата, където има по-голямо струпване на хора, коментира пред Haskovo.info секретарят на БЧК-Хасково Минка Мечеринкова.

Заедно с получаването на вода хората ще могат да премерят и кръвното си налягане. „Разкриването на пунктовете обаче няма да е преди най-горещите дни на юли“, каза още Мечеринкова.

Пунктовете на БЧК не са новост, през предишни лета червенокръстци мереха кръвно налягане и даваха вода на нуждаещите се хора в центъра на Хасково, припомни Мечеринкова. През миналото лято пък съвместно с Турския червен полумесец беше разкрит и временен пункт на границата с Турция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button