Хасково

10 паралелки останаха неразкрити на първо класиране

Седмокласници, архив10 планирани паралелки в област Хасково няма да бъдат разкрити, тъй като интерес от страна на седмокласниците към тях няма. Това стана ясно днес, когато беше обявено така нареченото „първо класиране“.

936 ученици са подали заявление за участие в него. Броят им е с 46 по-малко в сравнение с миналата година, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. В същото време обаче броят на утвърдените паралелки е 44 – с 4 повече в сравнение с 2010-та.

Така по две паралелки в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и СОУ „Васил Левски“ и по една в Професионалните гимназии по туризъм, транспорт, лека промишленост, дървообработване и строителство, гимназията в Минерални бани и Езиковата гимназия в Димитровград останаха неразкрити.

Най-високият минимален бал тази година е в паралелката „Английски с втори чужд език немски“ в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Той е постигнат от момиче и е 31,858.  Това е и най-желаната паралелка от кандидатстващите. 385 седмокласници са я посочили сред едно от първите си желания.

Учениците с най-високи балове са предпочели паралелката в ПМГ – Хасково „Информатика с английски език“. Там първенството държи Мария Бакалова с бал 35,662.

От 27 до 29 юни приетите ученици трябва да се запишат или да подадат заявления за участие във второ класиране в училищата, в които са приети като няма да загубят мястото си от първо класиране, уточни Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button