Хасково

Заведения съхраняват продукти без етикети

д-р Христо Вълчанов5 акта са наложени от отдел „Контрол на храните“ на тукашната Агенция по безопасност на храните при извършени 60 проверки на различни обекти през изминалата седмица, съобщи началникът д-р Христо Вълчанов. Основната причина е приемане и съхранение на немаркирани и неетикетирани храни. Глобени са ресторант, склад за хранителни стоки и две бистра. Всички те са в община Харманли. В хасковски ресторант също е наложен акт заради съхранение на храни без етикети.

„Засега няма установени нарушения при проверките на производителите на сладолед в региона“, съобщи още д-р Вълчанов. По думите му регистрираните цехове в областта са 3 и работят със сухи смеси. Инспекторите следят за хигиената на работните повърхности, за здравни книжки на персонала, документация на суровините, начина на производство, температурите на съхранение. Проверките на производителите на сладолед продължават.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button