Хасково

Змии паникьосват жителите на кв. „Бадема“

Антони Змии, плъзнали в хасковския кв. „Бадема“, паникьосаха родители и деца. „Проблемът ни е от години. Буйната растителност между блоковете и близката вилна зона тази година отново е станала убежище на влечуги“, разказа Гичка Тончева. Нейният син Антони е сред децата, които редовно се натъкват на пълзящи по футболното игрище гадини.

„Миналата седмица видях две змии“, разказа за Haskovo.info третокласникът. „Играехме си с приятелите в двора на училище „Петър Берон“ и изведнъж през асфалта прекосиха две змии и се скриха в тревите“, обясни 9-годишното момче, което вече си е изработило стратегия за действие при среща очи в очи с влечуго. „Или ще избягам или ще взема камъни, за да го убия“, бе категоричен малкият. Той всеки ден получава заръки от майка си да се пази и да не гази из високите треви.

Жителите на кв. „Бадема“ нямат идея как да се справят със ситуацията. Забелязали са обаче, че вероятно заради нашествието на съскащите влечуги в квартала се появили и много таралежи. Надеждата е бодливите животинки да се справят със змиите както в анимационния филм „Умно село“. Иначе ще трябва да продължат да разчитат на съседа си от 18-ти блок, който неведнъж убивал с мотика плъзналите влечуги.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:)
:)
28.06.2011 12:19 12:19

За редакцията на Хасково.инфо. Миналата седмица гражданска защита извади змия от помещението до вход в ж.к. Бадема бл.6. Наистина са много, но това зависи и от нас. Ако ние като живущи сами си поддържаме площите няма да е така.

МАНГО
МАНГО
28.06.2011 13:20 13:20

ЧЕ КАТО ГЛЕДАМ ДЯДО МРАЗ НЕ Е МИНАЛ С КОСАТА ДО ОКОСИ НЕ САМО ТРЕВАТА, АМИ И НЯКОЙ В ГЛАВАТА. 🙂
ПРОСТ БЪЛГАРСКИ НАРОД – ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ТРЯБВА ДА СВЪРШИ НЕЩО ВМЕСТО НЕГО. АМА КОМУНИЗМА ТОВА НИ ДОКАРА – ОЩЕ 50 ГОДИНИ НЯМА КАК ДА СЕ ИЗКОРЕНИ ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ.

до МАНГО
до МАНГО
28.06.2011 15:42 15:42

Коси се тревата в Бадема, общината се грижи за това. А и никога няма да хвана косата, защото плащам данъци и поддръжката на тревните площи не е моя работа, а на тези, на които плащам тези данъци. Поне засега съм доволен от поддръжката на зелените площи в Бадема. А относно змиите – ми нали наскоро до Лебеда намериха една. Има си ги животинките, няма как да ги няма. Кофти е за хората, които се страхуват. А ти МАНГО, като искаш вземай косата и беж да косиш града (това беше по комунистическо – всеки за общото благо), аз плащам за да ми се поддържа.

Един 2
Един 2
28.06.2011 20:21 20:21

Хващайте колкото може повече и ги бутайте в гъзъ на кмета,та току виж че се стреснал малко.

ДО ЕДИН
ДО ЕДИН
28.06.2011 21:29 21:29

ВСИЧКИ ДО ЕДИН МУ ГИ НАБУТАЙТЕ И ДА РАХАТТЯСВА

haskovlia
haskovlia
28.06.2011 22:51 22:51

abe hora shto ste tolkova budali ot muhata pravite slon –ima kotki -ku4eta -kone zashto da nyama zmii normalno e za sezona koy vie kriv pak kmeta egati prostoludieto

Back to top button