Хасково

Пожар за малко не изпепели вилна зона „Куба 1“ в Хасково

ПожарътОколо 30 парцела със сухи треви и храсти във вилна зона „Куба 1“ в Хасково изгоряха при пожар тази вечер. Пламъците изпепелиха близо 60 дка земи и едва не унищожиха няколко новостроящи се къщи.

Пръв пламъците и носещия се от вятъра дим видял Николай Георгиев, който живее във вилната зона. „Веднага позвъних на пожарната. Беше малко след 18:00 часа.

ПожарнаЗа минути пожарът се разрасна, заплашваше да влезе в двора ни“, разказа пред Haskovo.info Николай. Той и неговите съседи веднага започнали да гасят пламъците, хвърляйки кофи вода

Два пожарни автомобила се отзоваха на инцидента. За около час огънят бе потушен, но огнеборци останаха на място да дежурят, за да предотвратят евентуално наново пламване на пожара от силния вятър навън. 

Пожар в двора на една от новостроящите се къщиПричината за инцидента не е ясна. Утре полицаи ще направят съответните експертизи и ще разпитат свидетели на пожара, изпепелил 60-те дка сухи треви, храсти, огради, лозя и инвентар.

При този вятър ако температурата беше 35 градуса цялата вилна зона щеше да изгори“ – тази мрачна прогноза направи пред Haskovo.info шефът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Въчлев.

По думите му при такива инциденти огнеборците са затруднени тъй като в вилните зони няма пътища, малкото улици нямат имена и са толкова тесни, че пожарните автомобили трудно минават.

По-късно тази вечер пламнаха посеви по пътя Хасково – село Узунджово зад бившия екарисаж.

Хората гасят огъня Изгорели парцели

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
svidetel
svidetel
29.06.2011 10:18 10:18

Pojarnikarite ne ovladqha pojara.. kolite im nqmaha voda… te sedqha , nqkoi bqha legnali dori na plo4i na sgradi i gledaha pojara, horata noseha voda sas kofite a pojarnikarat be6e skrastil race i gleda6e….. ili se podpira6e na ogradata i prave6e laf moabet sas horata ta…. lo6o za tezi koito se nadqvat 4e to4no te trqbva da potu6avat plamacite…..

dartia
dartia
29.06.2011 10:25 10:25

svidetel ti ili si maloumen ili voabshte ne si bil tam?!sigorno Maika Tereza doide i izgasi pojara.ot tova koeto kazvash nqma i kapka istina ama tova e sigorno shtoto si dosta prost i si nqmash druga rabota

с
с
29.06.2011 10:38 10:38

а ти да не би да си бил/ а там ? щото и двете пожарни коли чакаха вода…..

dartia
dartia
29.06.2011 11:22 11:22

abe ti si bil na drug pojar mai?i ot kade e chakat vodata da doide ,che ne mi stava qsno neshto ?

prisastva6t
prisastva6t
29.06.2011 21:53 21:53

Pi4 predi da govori6 pogledni snimkite kato ne vqrva6 na o4evidci
az vijdam xora s kofi, pojarnikari ne vijdam,
da ne ti govorq 4e cqla pojarna s 3 pojarnikari bqxa nujni za da zagasqt edna postoika ot 3 kvadrata.
Horata nosexa kofi s voda za da zagasqt vsi4ki mesta kadeto ima6e plamaci i pu6ek. Pri molba da prasnat edna izgorqla postroika te otkazaxa nqmali voda i ne bila opasna dobre 4e bqxa xorata da ogasqt s kofi voda vsi4ki ogni6ta. Ne znam kakvo e napravila drugata pojarna no dano da e bilo pove4e, pone otidoxa da zaredqt voda i ogasiha tlee6to darvo.Pone da bqha slojili snikite koito napraviha na pojarnikarite, koito ,,gasqha“ barakata, 4e pone takiva kato te*e da imat osnovanie da govorqt.

pojarnikar
pojarnikar
13.07.2011 7:23 7:23

do svidetel abe glupender ot kogo 4akaha voda ti 6to nezeme6 da se zapali6 ili da se odavi6 nai dobre mnogo si mauuuuuuuumen

pojarnikar
pojarnikar
13.07.2011 7:26 7:26

do prisastva6t ami kaji ot haskovo info drugia pat da snimat pojarnikarite a ne horata koito gasiat 6tot katon ti se zapali zadnika znam kak reve6 po telefona za pojarna kola

Back to top button