Хасково

Три акта и глоба до 35 000 лева за длъжностни лица от „Химмаш“

Красимир КралевТри акта са съставили служители на Инспекцията по труда в Хасково заради трудовата злополука в „Химмаш“ преди две седмици. Тогава 45-годишният Красимир Кралев пострада след като падна от два метра височина докато заварял цистерна. 

Кралев се качил на маса, подхлъзнал се и падайки на земята бил затиснат от метал. В следствие на удара работникът бе със счупен череп, хематоми в черепната кухина, счупена дясна подбедрица и фрактура на лакътната става.

Тогава Красимир Кралев призна, че е бил без каска по време на инцидента.

След двуседмично разследване Инспекция по труда – Хаскосво връчи днес актовете, които според началника на инспекцията Емил Боботанов, са съставени на длъжностни лица. Първият акт е за това, че при извършването на работа на височина не са били осигурени необходимите помощни средства за безопасно изпълнение на задачата, вторият е за това, че пострадалият не е минал инструктаж, а трутият е за липсата на контрол от страна на работодателя за спазване на изискванията за изъплнението на задълженията на служителите.

За първото нарушение „Химмаш“ ще отнесе глоба от 1 500 до 15 000 лева, а за останалите две законът предвижда санкция от 1 000 до 10 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button